MITEN PESÄÄ LIPKISI

MITEN PESET LIPKISI?
Olemme koonneet tähän oppaamme siitä, kuinka mielestämme peset lippasi parhaalla tavalla ilman, että se pilaa.

CAP MALLI
Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on päättää, minkä tyyppisen korkkimallin aiot puhdistaa. Yleensä ilman rakennetta olevat korkit (pehmeä katto) on helpompi pestä, koska korkissa ei ole rakennetta, joka voisi vaurioitua.
Jos lippikselläsi on rakenne, sinun tulee olla hieman huolellisempi istuvuuden säilyttämiseksi.

PESE LIPPUSI PUHDISTUSSARJAMELLA
Siivoussetistämme löydät tuotteita Brunngård AB:lta, joka on Pohjoismaiden johtava kengänhoitoalan yritys. Saat puhdistusgeelin, mikrokuituliinan ja kaksi harjaa.
Miten?
Näitä tuotteita on erittäin helppo käyttää, kun kastelet harjan haaleaan veteen, otat puhdistusgeeliä ja "hankaat" sitten varovasti puhdistettavaa aluetta.
Mitä sinun tulee olla varovainen, on aloittaa pehmeästi nähdäksesi kuinka materiaali reagoi harjaan, koska jotkut materiaalit ovat herkempiä kuin toiset.

TÄÄLTÄ löydät siivoussarjamme.

PESE KINTKI ASTIANPESUKONEESSA
Tiedämme, että tämä kuulostaa oudolta, eikö? Mutta tämä on paras vinkkimme, sillä kokemuksemme mukaan korkki säilyttää rakenteensa erittäin hyvin, kun korkki on täysin paikoillaan.
Miten?
- Aseta korkki astianpesukoneen ylätasolle ja yritä asettaa korkki tiukasti (makaamalla).
- Käytä astianpesukonetta matalalämpöisellä ohjelmalla (yleensä käytämme pikaohjelmaa, joka on 30 astetta).
- Vältä mieluiten täyttämästä astianpesukonetta likaisilla astioilla.
- Anna korkin kuivua huoneenlämmössä, korkea lämpö voi saada korkin kutistumaan.

PESE KÄSIN LIPKISI
Jos korkissasi on vain pieniä tahroja, käsinpesu voi olla helpoin tapa poistaa tahrat. Tässä tärkeintä on olla käyttämättä mitään, mikä voi vahingoittaa korkin materiaalia, mielestämme paras työkalu on pehmeä harja tai pehmeä sieni. Mitä ainetta sinun tulisi käyttää, on parasta googlettaa haluamallasi tavalla sen mukaan, mitä tahraa aiot käsitellä.
Toinen vinkki, joka toimii erittäin hyvin monentyyppisissä tahroissa sekä lippiksissä että vaatteissa, ovat kosteuspyyhkeet, ja siellä on tärkeää tarkistaa, että pyyhkeet eivät sisällä voimakkaita puhdistusaineita, jotka voivat värjätä kangasta.


KUIVAA PESUKSEN JÄLKEEN
Anna korkin aina kuivua ilmassa ja mieluiten huoneenlämmössä. Syynä tähän on se, että korkea lämpötila, kuten kuivausohjelma astianpesukoneessa tai voi saada kannen kutistumaan ja että seulan materiaali vaikuttaa negatiivisesti ja tuhoutuu.